Persoonlijke hulpmiddelen

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Navigatie

Navigatie
Navigation menu
Document acties
U bent hier: Home / Ontspanning / Toerisme / Activiteiten op maat

Activiteiten op maat

Groepen

Themabezoeken

De stad Edingen en haar omgeving hebben tal van onverwachte ontdekkingen voor u in petto. Bij de dienst voor toerisme vindt u een hele reeks themawandelingen. Op deze dagexcursies maakt u in groep of met uw gezin kennis met de schatten van Edingen. U kunt makkelijk een tussenstop maken in een van de restaurants die Edingen telt. Als u dat wenst, bezorgen we u een lijst van alle restaurants. U kunt ook ontbijten of van een tussendoortje genieten in de kelder van de oude stallen.

Hier vindt u alvast enkele voorbeeldexcursies:

  • Brouwerij van Silly en park van Edingen
  • Tapijtenmuseum en park van Edingen
  • VIP-bezoek aan Edingen
  • Bezoek naar keuze, na de middag gevolgd door een dansfeest in de oude stallen
  • Enz.

“A la carte” bezoek

Als geen van deze excursies u interesseert, kunt u zelf een programma "à la carte" samenstellen: een bezoek met of zonder gids, met de trein, de koets of de fiets…

Info en reservaties Dienst voor toerisme

Park, 5 - 7850 Edingen

02/397.10.20

dG91cmlzbWVAZW5naGllbi1lZGluZ2VuLmJl

De vereniging van toeristische gidsen van Edingen

Om dit soort bezoeken te organiseren, werken we uiteraard samen met toeristische gidsen uit Edingen.

Onze gidsen nemen u mee op ontdekking naar de talloze schatten die onze stad herbergt en lichten een tipje van de sluier over de plaatselijke geschiedenis. Het park, erkend als “Belangrijk Erfgoed van Wallonië”, verleidt de bezoekers met zijn paviljoenen, oude paardenstallen, gerestaureerde tuinen en indrukwekkende lanen. De toren van de kasteelkapel getuigt nog van de aanwezigheid van de grote families die elkaar hebben opgevolgd sinds de middeleeuwen. Het huidige, neoklassieke kasteel, werd gebouwd en bewoond door de familie Empain. Enkele mooie gebouwen zoals het Jonathashuis vormen een aandenken aan de middeleeuwse stad die Edingen ooit was. In de Sint-Niklaaskerk hangt dan weer prachtig Antwerps retabel uit de 16e eeuw in de Onze-Lieve-Vrouw-van-Messina-kapel.

Rondleidingen zijn mogelijk in het Frans, Nederlands, Engels, Italiaans, Spaans en Duits.