Persoonlijke hulpmiddelen

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Navigatie

Navigatie
Navigation menu
Document acties
U bent hier: Home / Mijn stad / Andere diensten / Jongeren / Gemeentelijke vakantiespeelpleinen

Gemeentelijke vakantiespeelpleinen

De speelpleinen worden georganiseerd tijdens de krokusvakantie, paasvakantie, zomervakantie, herfstvakantie en kerstvakantie.

Er kunnen maximaal zo'n honderd kinderen tussen 3 en 12 jaar terecht. Er worden vier leeftijdsgroepen gevormd (Mickeys 3-4 jaar, Harry Potters 5-6 jaar, Smurfen 7-9 jaar et Marsupilami’s 10-12 jaar) en begeleid door monitors. De speelpleinleider staat aan het hoofd van de monitors en coördineert de activiteiten.

Om de nodige variatie aan te brengen, kiezen we telkens voor een ander thema: uitstappen, knutselen, kookworkshops, buiten- en binnenspelen. Tijdens de paas- en zomervakantie gaan de kinderen regelmatig zwemmen en op excursie.

Er wordt dagelijks “speeltijd” en “rusttijd” (siësta voor de kleinsten) voorzien. De monitors houden tijdens de activiteiten rekening met de leeftijd van de kinderen, het weer, de motivatie van de groep en het ritme van de kinderen.

De gemeentelijke speelpleinen zijn erkend als vakantiecentrum door het ONE.

Organisatie
Huishoudelijk Reglement en pedagogisch project
Vakantiepleinen 2019

Voor haar gemeentelijke speelpleinen neemt de Stad Edingen jeugdleiders aan om kinderen van 3 tot 12 jaar te begeleiden.