Persoonlijke hulpmiddelen

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Navigatie

Navigatie
Menu de navigation
Document acties
U bent hier: Home / Nieuws / Uitbreiding van de blauwe zone

Uitbreiding van de blauwe zone

Op 14 december 2017 heeft de Gemeenteraad een nieuw parkeerplan goedgekeurd.

Dit nieuwe plan breidt de huidige blauwe zone uit. De bedoeling hiervan is het parkeren van bewoners, werknemers, bezoekers en klanten van winkels en diensten in het stadscentrum te vergemakkelijken. In buurten rond het station dient het om de parking te reguleren.

 

  1. Hoe werkt een blauwe zone ?

De blauwe zone omvat een aantal straten waar u gratis kan parkeren gedurende een vaste periode (2u of 4u), op voorwaarde dat u een reglementaire parkeerschijf gebruikt die uw aankomsttijd aangeeft.

De parkeerschijf moet zichtbaar aan uw voorruit geplaatst worden. U moet de pijl van de parkeerschijf op de lijn na het moment van aankomst plaatsen (één lijn per half uur).

Buiten de geautoriseerde parkeerperiode bent u in overtreding. Een vaste dagelijkse boete van 15 € zal u aangerekend worden. Aan de bestuurder die zonder schijf of parkeerkaart of bewonerskaart parkeert, zal ook een vaste dagelijkse boete van 15 € in rekening gebracht worden.

 

  1. Blauwe Zone 2u of blauwe zone 4u ?

Het nieuwe parkeerplan van Edingen voorziet in een blauwe zone met 2 verschillende parkeertijden, afhankelijk van de behoeften. De winkelzone (blauwe zone 2u) en residentiële wijk (blauwe zone 4u) bevinden zich in donkerblauw en geel op de kaart hieronder.

 

Blauwe zone « winkels en diensten » (2u)

De blauwe zone 2u is van toepassing in de straten rond winkels en diensten en waar prioriteit wordt gegeven aan parking voor klanten. De tot 2 uur beperkte tijd zorgt voor een snelle rotatie (gemiddeld wordt dezelfde parkeerplaats 7 keer per dag in beslag genomen).

Deze blauwe zone 2u omvat Montgomerystraat (van de Augustijnenstraat tot de Grote Markt), een deel van de Grote Markt (in de verlenging van de Montgomerystraat en tegenover het Oud Stadhuis), de Brusselstraat, de Hernestraat, de Oude Marktplaats, het plateau van het station, de parking van het administratief centrum en de parking voor de polikliniek.

De blauwe zone 2u is van toepassing van maandag tot zaterdag van 9.00 tot 18.00 u in de straten in DONKERBLAUW op de kaart.

 

Blauwe zone « residentiële wijk » (4u)

De blauwe zone 4u omringt de blauwe zone 2u. In die straten wordt het parkeren van bewoners en werknemers vergemakkelijkt door de verstrekking van parkeerkaarten of bewonerskaarten. Als u zo’n kaart bezit, kan u parkeren zonder tijdslimiet.

De blauwe zone 4u is van toepassing van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 16.00 u in de straten in GEEL op de kaart.

 

  1. de Parkeerkaarten

Er zijn verschillende soorten parkeerkaarten beschikbaar, de belangrijkste staan hieronder vermeld.

De parkeerkaart voor « BEWONERS »

Met deze kaart kan men zonder tijdslimiet parkeren, enkel in het gedetermineerde gebied van de blauwe zone 4u.

Deze kaart kan u bekomen tegen de jaarlijkse prijs van 15 € elk:

  • Voor leden van huishoudens die in straten van de blauwe zone gedomicilieerd zijn.

De kaarten die aan bewoners van de "intramurale" sector verstrekt worden, zijn geldig in de "intramurale" sector en de sector "station", met uitzondering van de blauwe zone 2u.

De kaarten die aan bewoners van de sector “station” verstrekt worden, zijn geldig in het gebied "station", met uitzondering van de blauwe zone 2u.

 

  • Voor leden van huishoudens die in Edingen, Mark en Lettelingen wonen.

De kaarten die verstrekt worden aan inwoners van Edingen, Mark en Lettelingen die niet in een blauwe zone wonen, zijn geldig in de sector "station".

 

 

De parkeerkaart voor « PROFESSIONNELEN »

Deze kaart geldt voor personen waarvan de werkplaats gelegen is in een blauwe zone. Met deze kaart kan men parkeren in de blauwe zone waar de werkplaats gelegen is, met uitzondering van blauwe zone 2u.

Deze parkeerkaart kan u bekomen aan de jaarlijkse prijs van 30 € elk.

 

Voor bijkomende inlichtingen kan u contact opnemen met de dienst mobiliteit op 02/397.14.28 of per e-mail: bW9iaWxpdGVAZW5naGllbi1lZGluZ2VuLmJl